سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 0
کل بازدید : 4920
کل یادداشتها ها : 4
خبر مایه


کلام نور:

و پیامبری به آنها گفت: خداوند (طالوت) را برای زمامداری شما مبعوث (و انتخاب) کرده است. گفتند: چگونه او بر ما حکومت کند، با اینکه ما از او شایسته‏تریم، و او ثروت زیادی ندارد؟! گفت: خدا او را بر شما برگزیده‏اید و او را در علم و (قدرت) جسم، وسعت بخشیده است. خداوند، ملکش را به هر کس بخواهد، می‏دهد و احسان خداوند، وسیع است و (از لیاقت افراد برای منصب‏ها) آگاه است.

منبع: سوره بقره، آیه 247

 

 تفسیر نور:

آیه ی فوق اشاره به داستان انتخاب طالوت از سوی خدا برای زمامداری بنی اسرائیل دارد. زمانی که جمع کثیری از بنی اسرائیل از پیامبر خود خواستند که برای آنها پادشاهی انتخاب کند تا در رکاب او درراه خدا جهاد کنند، پیامبرشان طبقه وظیفه ای که داشت، طالوت را به فرمان خدا برای زمامداری آنان برگزید. ولی بنی اسرائیل که شرط زمامداری را نسب عالی و ثروت می دانستند، مخالفت کردند. درادامه قرآن پاسخ قاطعی به آنان می دهد و میگوید: اینکه خدا او را انتخاب کرده بدلیل هوش و علم اوست. در آیه 24 سوره سجده نیز خداوند معیار انتخاب زمامدار را صبر و تقوای الهی می داند. اینگونه است که زمامدار می تواند جامعه را به سوی اهداف الهی خود پیش ببرد.

منبع: تفسیر نمونه، ج2، ص235، 236، 237 و238

 

 

حدیث نور: (سخنان گهربار معصومین علیهم السلام)

حضرت علی(ع) خطاب به مالک اشتر درباره انتخاب کارگزاران خود می فرمایند:

بدترین وزیران تو ، وزیرى است که وزیر بدکاران پیش از تو بوده است و شریک گناهان ایشان . مبادا که اینان همراز و همدم تو شوند ، زیرا یاور گناهکاران و مددکار ستم پیشگان بوده‏اند . در حالى که تو مى‏توانى بهترین جانشین را برایشان بیابى از کسانى که در رأى و اندیشه و کاردانى همانند ایشان باشند ولى بار گناهى چون بار گناه آنان بر دوش ندارند ، از کسانى که ستمگرى را در ستمش و بزهکارى را در بزهش یارى نکرده باشند ... و باید که برگزیده‏ترین وزیران تو کسانى باشند که سخن حق بر زبان آرند ، هر چند حق تلخ باشد و در کارهایى که خداوند بر دوستانش نمى‏پسندد کمتر تو را یارى کنند ، هر چند که این سخنان و کارها تو را ناخوش آید و به پرهیزگاران و راست گویان بپیوندد

منبع: نامه 53 نهج البلاغه

 

 آیت نور: (گزیده ای از سخنان مقام معظم رهبری مدظله العالی)

ارتباط نامزدها با مراکز ثروت و قدرت بسیار مخرب است. این، همان شیوه ای است که در باصطلاح دموکراسی های دنیا بویژه در امریکا مرسوم است و نامزدها با حمایت مالی کمپانی ها، شرکتها و افراد ثروتمند، وارد انتخابات می شوند و بعد از پیروزی در انتخابات نیز وامدار این افراد هستند و به جای خدمت به مردم، در جهت منافع صاحبان قدرت و ثروت، قانون وضع می کنند. استفاده از بیت المال در انتخابات اشکال مضاعف دارد، ضمن آنکه هر فردی را هم نمی توان براحتی متهم به اینگونه مسائل کرد. برای تشخیص درست دو راه وجود دارد : یا انسان خودش تحقیق کند و به نتیجه برسد و یا استفاده از نظرات افرادی که بین انسان و خدا حجت ایجاد می کنند. 

منبع: دیدار با مردم قم  19/10/90

 

راه و رسم زندگی:

نگاهی به زندگی پیامبر گرامی اسلام (ص)

ارجمندی: فرمودند سزاوار نیست مومن خویشتن را خوار کند. پرسیدند: چگونه؟ پاسخ دادند: خود را درمعرض آزمونی قرار دهد که نمی تواند آنرا انجام دهد. چند نفرند که اگر به آنان توهین شود تنها خویشتن را سرزنش کنند: 1- کسی که بی دعوت برسفره ای نشیند. 2- مهمانی که به میزبانی دستور دهد.3- کسی که از فرومایگان بخشش طلبد کند. 4- فردی که برای کسی که گوش فرا نمیدهد حرف بزند...

منبع: همنام گل های بهاری، ص52

 

چند سطر همراه با تاریخ:

6/12/90 و 3ربیع الثانی 1433 طی الارض امام حسن عسکری(ع) از سامراء به گرگان (سال255 هجری): جعفر بن شریف درآن سال قصد حج می کند. وقبل از آن، به زیارت حضرت امام حسن عسکری(ع) می رود. امام (ع) به وی میفرماید170 روز دیگر وقتی که به جرجان (گرگان امروزی) وارد می شوی به مردم اعلام کن که من در آخر همان روز به گرگان می آیم. حضرت طبق وعده ای که داده بودند به شهر گرگان وارد شده و حوائج و مسائل مردم را جواب داده و عصر همان روز به سامراء بازگشتند.

7/12/90 و4ربیع الثانی 1433 ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (سال173هجری): فرزند عبدالله بن علی، از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع) است و نسبش با چهار واسطه به آن حضرت می‌رسد. ولادت حضرت در شهر مدینه واقع شده است و مدّت 79 سال عمر با برکت او با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم (ع)، امام رضا (ع)، امام محمّدتقی (ع) و امام علیّ النّقی (ع) مقارن بوده است. در روایات متعدّدی برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع)، ثوابی همچون ثواب زیارت امام حسین (ع) بیان شده است 

11/12/90 و 8 ربیع الثانی 1433 ولادت امام حسن عسکری(ع) (سال232هجری): حضرت در شهر مدینه به دنیا آمدند. پدرشان امام هادی(ع) و مادرشان بانو حدیثه بودند. نام وی حسن و کنیه اش ابومحمد و از القابش زکی و عسکری می باشند.

منبع. بحارالانوار، ج 50،ص 263- سیره پیشوایان،ص 416،424- پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

 

 

پاسخ به شبهات:  

شبهه: بدیهی ست با اقرار به خداوند، طلب حاجت از غیر نمودن شرک است. جامعه ی شیعه تمام تقاضای خود را از امامانشان می کنند که این بمعنی مشرک بودن آنهاست.

پاسخ(بخش دوم): دراین بخش به ادعیه و زیارت حرم ائمه معصومین اشاره می کنیم:

ائمه معصومین وسائل بندگی به سوی خدایند و ما برای آنها استقلالی در قضاء حوائج قائل نیستیم. آنان عباد صالح خدایند لذا واسطه بین خود و خدا قرار میدهیم. بزرگترین دلیل آن ادعیه ی ما هستند. برای مثال دعای توسل، که در آن ائمه معصومین را حجت خدا بر خلق نامیده و در آخر هر بند نیز می گوید: «ای سید و مولای ما، طلب شفاعت می نمائیم بوسیله شما به سوی خدای تعالی، ای آبرومند نزد خدا شفاعت مارانزد خدا بنما.» درکجای این عبارات اثری از‌ آثار شرک وجود دارد.

قرائت نماز زیارت در کنار حرم امامان نیز به همین منوال است. آیا نماز هدیه شرک است؟ مگر در باب نماز هدیه برای والدین و ارواح مومنین دستور نداریم؟

لازمه ی انسانیت هر انسانی این است که وقتی به دیدار دوست می رود هدیه ای برای او ببرد. از آنجاکه محبوب ترین چیز در نزد ائمه معصومین، نماز بوده است، لذا دستور رسیده که دو رکعت نماز بخواند (قربه الی الله)، سپس ثوابش را هدیه کند به روح پر فتوح آن حضرت، آیا این عمل شرک است. کما اینکه در دعای بعد نماز نیز بر هدیه بودن آن اشاره می کند. همچنین لازم به ذکر است که این نماز رو به قبله است نه رو به ضریح که اگر رو به ضریح باشد مصداق شرک است.

 منبع: شبهای پیشاور، ص 193و194 و 205 و 206

 

 لبخندهای پشت خاکریز:

دسته ما معروف شده بود به دسته پیچ و مهره ای ها! یکی دست نداشت، آن یکی پایش مصنوعی بود و سومی نصف روده هایش رفته بود و چهارمی با یک کلیه و نصف کبد به زندگانی ادامه می داد و...  یک بار به شوخی نشستیم و داشته هایمان را روی هم گذاشتیم و دو تا آدم سالم کامل از میانمان بیرون آمد. یکی از بچه ها که هر وقت دست و پایش را تکان می داد،  انگار لوله هایش زنگ زده و ریزش داشته باشد، اعضا و جوارحش صدا می کرد، با نصفه زبانی که برایش مانده بود گفت:« غصه نخورید ، این دفعه که رفتیم عملیات از تو کشته های دشمن یک دو جین لوازم یدکی مانند چشم و گوش و کبد و کلیه می آوریم، یا دو سه تا عراقی چاق و چله پیدا می کنیم و می آوریم عقب و برادرانه بین خودمان تقسیم می کنیم تا هر کس کم و کسری داشت ، بردارد. علی ، تو به دو سه متر روده ات می رسی. اصغر ، تو سه بند انگشت دست راستت جور می شود. ابراهیم ، تو کلیه دار می شوی و احمد جان ؛ واسه تو هم یک مغز صفر کیلومتر کنار می گذاریم. شاید به کارت آمد! » همه خندیدند جز من! آخر «احمد» من بودم. 

منبع:  کتاب رفاقت به سبک تانک صفحه 32 

 

یاد یاران:

12 اسفند سالروز عملیات کربلای 7 درسال 1365 است. لذا در اینجا مختصری این عملیات را بازخوانی می کنیم:

نام عملیات: کربلای‌ 7- رمز عملیات: یا مولای‌ متقیان- منطقه عملیاتی: منطقه‌ عمومی‌ حاج‌ عمران‌ - محور شمالی‌ جنگ‌ - تلفات‌ دشمن: کشته، زخمی و اسیر 2485نفر- ارگان‌‌ عمل‌ کننده: نیروی‌ زمینی‌ ارتش‌

از نکات جالب و به یادماندنی در عملیات «کربلای 7» مکالمه تلفنی مستقیم حضرت امام (ره) با فرمانده عملیات بود که روز بعد ایشان با صدور پیامی خطاب به رزمندگان ‌فرمودند «شما با این عملتان قلب مرا خشنود ساخته‌اید» 

 ارتفاع 2519 متری گردمند در منطقه حاج عمران، همراه با ارتفاعات مهم واراس، شهدا، نصر

و ارتفاع کدو از عوارض حساس و کلیدی منطقه محسوب می‌شد و دیده‌بانی بسیار مناسبی را در همه جهات نسبت به منطقه حاج عمران فراهم کرده و کنترل حرکات نیروها در منطقه را به طرف این ارتفاعات آسان کرد.

به همین دلیل این ارتفاع 2 بار در 2 عملیات مختلف «والفجر 2» و «کربلای 2» توسط رزمندگان اسلام تصرف شد و متعاقب شروع حملات عراق سقوط کرد و از تصرف ایران خارج شد. در نهایت برای دستیابی به این ارتفاع بسیار مهم و استراتژیک عملیات «کربلای 7» توسط نیروی زمینی ارتش طراحی شد و به وسیله‌ تکاوران لشگر 64 پیاده ارومیه و پشتیبانی هوایی هوانیروز در منطقه عمومی حاج عمران اجرا شد.

بارش برف شدید در قله‌های 2519 متری منطقه، لطفی از طرف خدا برای موفقیت رزمندگان در عملیات کربلای 7 بود. شرایط جوی طوری بود که فقط چند ‌متر جلوتر قابل رویت بود و رزمندگان توانستند خط یک و دو دشمن را با استفاده از اسلحه سرد پشت سر گذاشته تا این‌که در هدف سوم این عملیات، دشمن متوجه عملیات ما شد. شهید رضا زارع 18 ساله، عوض‌الله جدی 17 ساله و رامین گلی 18 ساله از جمله شهدای دانش‌آموز عملیات بودند. سرلشکر ناصر یارقلی از فرماندهان ارتش و علی محمدی از دیگر شهدای این عملیات هستند. 

منبع: کتاب حماسه‌های ماندگار هوانیروز در دفاع مقدس

 

استفتاء از مقام معظم رهبری:

س 506: آیا مالیدن دستها به‌صورت بعد از قنوت در حال نماز، موجب بطلان آن مى‏گردد، و در صورتى که نماز را باطل کند، آیا معصیت و گناه محسوب مى‏ شود؟ 

ج: کراهت دارد ولى نماز را باطل نمى‏کند. 

 

پیامک هفته:

·       آمد؛ سیزدهمین حلقه از منظومه نور، سیزدهمین آیه از سوره عترت و سیزدهمین ساقی میخانه عشق 

 






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ